Bugün kü tarifim 90 lı yıllardan beri yaptığım hem görüntü olarak çok güzel hem lezzet olarak çok güzelbir kadayıflı tatlı sözü uzatmadan tarifime geçiyorum işte tarif ve
malzemelerimiz
2 adet böreklik yufka
500 gr kadayıf teli
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
350 gr tereyağı ve margarin
şerbeti için
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
çeyrek limonun suyu
yapılışı
1 adet yufkamızı tezgaha serelim üzerine biraz didiklediğimiz kadayıf telinin yarısını serelim 1 su bardağı cevizimizi üstüne serpelim ve rulo şeklinde biraz sıkıca yuvarlayalım üçer parmak eninde keselim tepsimize diizelim diğer yufkayıda aynı şekilde yapalım tepsimize dizelim yapımızı 1 tavada kızdıralım kadayıf dilimlerinin üzerine dökelim 240 derece fırınımızda pişirelim şerbetimizi kaynanıp ılıtalım pişen sıcak kadayıflı tatlımıza dökelim şerbetini çektikten sonra servis yapalım afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder