Blog Sayfaları

22 Kasım 2012 Perşembe

Yufkalı kadayıf tatlısı


Bugün kü tarifim 90 lı yıllardan beri yaptığım hem görüntü  olarak çok güzel hem lezzet olarak çok güzelbir kadayıflı tatlı sözü uzatmadan tarifime geçiyorum işte tarif ve
malzemelerimiz
2 adet böreklik yufka
500 gr kadayıf teli
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
350 gr tereyağı ve margarin
şerbeti için
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
çeyrek limonun suyu
yapılışı 
1 adet yufkamızı tezgaha serelim üzerine biraz didiklediğimiz kadayıf telinin yarısını serelim 1 su bardağı cevizimizi üstüne serpelim ve rulo şeklinde biraz sıkıca yuvarlayalım üçer parmak eninde keselim tepsimize diizelim diğer yufkayıda aynı şekilde yapalım tepsimize dizelim yapımızı 1 tavada kızdıralım kadayıf dilimlerinin üzerine dökelim 240 derece fırınımızda pişirelim şerbetimizi kaynanıp ılıtalım pişen sıcak kadayıflı tatlımıza dökelim şerbetini çektikten sonra servis yapalım afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner