Blog Sayfaları

23 Aralık 2012 Pazar

Etli pırasa


Günlerdir bloğuma girip tarif yükleyemedim galiba tariflerimin birikmesi beni biraz korkuttu bu kadar tarifi nasıl yazarım diye kaç gündür uykularım kaçmaya başladı ve karar verdim artık hızlı hızlı biriken tariflerimi bir an evvel yazmaya işte tarifimiz
malzemelerimiz
3 adet pırasa
1çay bardağı nohut
1 çorba kaşığı domates salçası
300 gr yağsız kuşbaşı et
yarım çay kaşığı karabiber
yeteri kadar tuz
1 çorba kaşığı margarin
1 adet limon veya limontuzu
yapılışı
kuşbaşı eti düdüklü tenceremize koyalım margarini ilave edip kavuralım kavrulan etin üzerine salçamızı koyup biraz daha kavuralım akşamdan suya ısladığımız nohutları ekleyelim 1 litre kadar sıcak su koyup kapağını kapatıp düdüklü tenceremizin ayarına göre etler yumuşayana kadar pişirelim düdüklümüzü açalım istediğimiz uzunlukta doğradığımız pırasamızı ilave edelim tuzunu karabiberini limon suyu veya limontuzu koyup kapağını kapatıp pırasalar pişene kadar kaynatalım pişen yemeğimiz hazır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner