Blog Sayfaları

29 Aralık 2012 Cumartesi

Perdeli pilav




Ve çok çok çok güzel bir tarif siirt ilimize ait doğuda çok yerde yapılsa bile siirtin çok emek isteyen bir yemeği siirt teyeni gelen geline bu yemek yapılır bunun anlamı bademler dışarda ki insanlar üzerinde ki hamur evin duvarı içinde ki malzemeler ev halkı yeni geline şu mesaj veriliyor evin içinde ki evde kalır dışarda kalanlara evin sırrı verilmez evde ki olup biten evde kalır tarifimize geçelim
malzemelerimiz
hamur için
1 buçuk su bardağı un
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar ılık su
üzeri için
100 gr badem
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
iç harcı için
500 gr tavuk eti
1 buçuk su ardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı badem
1 çorba kaşığı fıstık
1 çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
yapılışı
tavuk etimizi tencereye koyalım üzerine yeteri kadar su koyup pişirelim ufak parçalara ayıralım tavuğun suyuna pilavımızı yapalım bademlerimizi sıcak suda tutalım kabuklarını soyalım pilavın içine tüm malzemelerini koyup tavuk etini de ilave edip karıştıralım 1 borcam tencere veya kelepçeli kek kalıbımızı yağlayalım bademlerimizi yağın üzerine yapıştıralım hamurumuzun az bir kısmını kapak yapmak için alalım kabın büyüklüğünde açalım diğer hamurumuzu kabın tümünü kaplayacak şekilde açalım hamurumuzu kabın her tarafına gelecek şekilde koyup düzeltelim iç harcımızı içine dolduralım kapak için açtığımız hamurumuzu üzerine kapatalım 200 derece ısıttığımız fırınımızda kızarana kadar pişirelim biraz ılındıktan sonra kabımızdan çıkarıp servis yapalım afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner