Blog Sayfaları

23 Ocak 2013 Çarşamba

Boş poğaça



Bugün yıllar öncesinden bugüne hep yaptığım puf puf bir poğaça tarifini vereceğim çok güzel çok kolay bir tarif
malzemeleri
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı dolusu toz şeker
yeteri kadar tuz
42 gr lık yaşmaya
1 yumurta
yapılışı
derin bir kabın içine lılık suyumuzu ılık sütümüzü yaşmayayı şeker ve tuzu koyalım mayayı eritelim sıvıyağımızı ilave edelim ununu azar azar ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur elde edelim üzerini örtelim iyice kabarana kadar bekletelim mayalanan hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparalım elimizle yuvarlayalım yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim üzerine yumurta sarısı sürelim soğuk fırına koyup fırını 200 dereceye getirelim hamurun daha fazla kabarması için üstü pembeleşen poğaçalarımızı fırından alalım soğuduktan sonra servis yapalım istersek içine peynir veya istediğimiz harcı koyabiliriz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner