Blog Sayfaları

24 Ocak 2013 Perşembe

Haşhaşlı açma



Bu akşam çok güzel bir tahinli açma tarifi yazacağım kolay fazla uğraştırmayan bir tarif
malzemelerimiz
hamuru için
1 çay bardağı ılık su
1çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı toz şeker
20 gr yaşmayaar
iç harcı
1 su bardağı tahin
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
üstüne serpmek için haşhaş
yapılışı
1 kasede ılık suyumuzu toz şekeri yaşmayayı eritelim derin bir kabın içine koyalım un hariç hamurun tüm malzelerini koyup karıştıralım azar azar un ilave edelim hafif ele yapışan bir hamur yapalım üstünü örtüp mayalanmasını bekleyelim mayalanan hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparım tezgahta elimizle bastırarak açalım tereyağımızı eritelim fırçayla üzerine sürelim üstüne tahin dökelim toz şekeri yarımşar  tatlı kaşığı serpelim şekerli seviyorsanız 1 tatlı kaşığı serpin üzerine ceviz serpelim açmamızı rulo saralım 2 ucundan tutup ters yöne uzatarak çevirelim gül böreği şekli verelim yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim üzerine haşhaş serpelim 200 derece önceden ısınmış fırınımızda üstü pembeleşene kadar pişirelim fırından alalım servis yapalım afiyet olsun


2 yorum:

  1. Ellerine sağlık.. Tahinle yapılan her şey çok lezzetli oluyor.. Fotoğraflarla çok güzel anlatmışsın tarifi.. Bu tarifi yapmak isterim.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler canım sevgiler

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner