Blog Sayfaları

19 Şubat 2013 Salı

dereotlu bulgur pilavı


Bugün sulu yemeğimin yanına bulgur pilavı yaptım ve bekletmeden sevgili okuyucu hemen tarifi vereyim
malzemelerimiz
300 gr yağsız kuşbaşı kuzu eti
2 su bardağı iri bulgur
yarım demet dereotu
1 tutam reyhan
1 dal taze sarımsak
2 çorba kaşığı sadeyağ veya tereyağı
yapılışı
kuşbaşı eti tenceremize koyalım biraz yağ koyup kavuralım üzerine 3 su bardağı sıcak su koyup etler yumuşayana kadar pişirelim başka bir tencereye bulgurumuzu doğranmış dereotu sarımsağı reyhanı ilave edelim üzerine etin suyunu koyalım eksik gelirse su ilave edelim suyunu çekene kadar pişirelim sadeyağımızı tavada kızdıralım ateşten aldığımız bulgur pilavımıza dökelim karıştırıp servis yapalım ve sıcakken yiyelim bulgur pilavı sıcak daha lezzetli oluyor afiyet olsun

2 yorum:

  1. ANNEM RAHMETLİ ÇOK YAPARDI GÜZELOLUR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız çok teşekkürler annenize Allah rahmet eylesin

      Sil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner