Blog Sayfaları

18 Şubat 2013 Pazartesi

Peynirli bişe (pişi)


Bismillah diyerek yeni bir güne başlarken değerli okuyucu hepinize sağlık ve afiyetler dileyerek tarifime başlıyorum yazmaya
malzemelerimiz
hamuru için
3 su bardağı un
20 gr yaşmaya
yeteri kadar tuz
aldığı kadar ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
iç malzemesi
yeteri kadar peynir
kızartmak için 2 su bardağı sıvıyağ
yapılışı
hamurumuzun malzemelerini derin bir kabın içine koyalım ortasını havuz yapalım yaşmayamızı şekeri ve tuzunu koyup üzerine biraz ılık su koyup mayamızı eritelim azar azar su alarak hafif ele yapışan bir hamur yapalım mayalı hamur her zaman biraz ele yapışmalı ki hamur mayalandığı zaman daha güzel olsun hamurumuzun üzerine bez örtelim en az 1 saat ama daha fazla bekletirsek hamurumuz daha güzel olur mayalanan hamurumuzdan cevizden biraz büyük bezeler alarak oklava veya merdaneyle açalım içine yeteri kadar peynir koyalım çiğbörek gibi hamurumuzu kapatalım kızgın yağımızda kızartalım afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner