Blog Sayfaları

15 Şubat 2013 Cuma

Urfa usulu semsek







İki gündür hamurlu tarifler yapıyorum buzluğuma koymak için hazırda olunca misafir geldiğinde çok kolay oluyor eh yapmışken bizde birazını da kızartalım yiyelim dedim ve işte tarifimiz
malzemelerimiz
hamur için
7 su bardağı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
iç harcı için
500 gr yağsız kıyma
1 adet kuru soğan
1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı isot veya pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
kızartmak için 3 su bardağı sıvıyağ
yapılışı
hamurumuzun tüm malzemesini derin bir kabın içinde karıştırıp yoğuralım üzerine bez örtelim dinlendirelim hamurumuz dinlenirken iç malzememizi hazırlayalım soğanımızı doğrayalım tenceremize kıymayı soğanı yağımızı koyup kavuralım kavrulan kıymamıza tuzunu pulbiberini karabiberi koyup karıştıralım ateşten alalım soğuması için başka bir kaba koyalım hamurumuzdan bezeler alarak istediğimiz büyüklükte yarım santim kalınlığında açalım hamurun bir tarafına kıymamızdan yeteri kadar koyalım çiğ börek gibi kapatalım tümünü bu şekil yapalım kızgın yağımızda kızartalım semseğimiz hazır afiyet olsun ( hamurunu sadece un su ve tuzla da yapabilirsiniz )

4 yorum:

  1. Miss.. Sıcak sıcak .. Olsada yesek.. Ellerine sağlık.. Çok güzel görünüyorlar...

    YanıtlaSil
  2. Oyacım canım geldiğinde inşaALLAH sanada yaparım sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık, çok lezzetli görünüyor..

    YanıtlaSil
  4. Tatlıdan tuzluya çok teşekkürler Allah razı olsun

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner