Blog Sayfaları

7 Mart 2013 Perşembe

Diş tarhanası çorbası



Bu akşam için yazın sıcağında yapıp kuruttuğum yarmalı yoğurtlu tarhana kimi yerde diş tarhanası dedikleri çorbayı yaptım bu tarhananın uzunca tarifini başka zaman yazarım kısaca anlatırsam şöyle yarmayı akşamdan kaynar suda 5 dakika kaynatıp sabaha kadar bekletiyoruz  ertesi günü yarmalar yumuşayana kadar pişiriyoruz içine yumurta kırıp çırptığımız yoğurdumuzuda katıp 15 dakika kadar pişiriyoruz bir beze serip kurutuyoruz kışın çorbasını yapıyoruz kısaca böyleşimdi  hemen çorbamızın  tarifini vereyim
malzemelerimiz
1 çorba kasesi tarhanası
1 çorba kasesi yoğurt
1 çorba akşığı un
1 adet yumurta sarısı
4 su bardağı su
üzeri için 1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
yapılışı
tarhanamıza akşamdan 1 su bardağı ılık su koyup bekletelim pişireceğimiz zaman top kalanlarını 1 kaşık veya eziciyle ezelim üzerine soğuk su koyup ateşe koyalım 10 dakika kadar pişirip 1 kabın içinde yoğurdu 1 yumurtanın sarısını ve unu iyice karıştırıp kaynayan çorbamıza karıştırarak yavaşça dökelim karıştıralım kıvamını bulunca ateşten alıp 1 tavaya tereyağını naneyi koyup ateşe koyalım kızdırıp çorbamızın üzerine dökelim afiyet olsun

2 yorum:

  1. Ben bu tarhanadan Ürgüp gezimizde maraş tarhanasıyla birlikte aldım. Nadıl yapılacağını bilmeden aynı senin gibi yumurtasız yaptım. Biz çok severek yedik bu tarhanaları. Ama İzmirde çok zor bulunuyorlar. Miss gibi, sıcak sıcak.. Afiyetler olsun canım.. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Oyacım canım evet çok güzel oluyor teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner