Blog Sayfaları

3 Mart 2013 Pazar

Mıhlama



Bismillah her hayrın başıdır diyerek başlayalım inşaALLAH bugün güzel karadenizden çok leziz hoş bir mıhlama tarifi vereceğim asla karadenizlilerin yaptığı gibi olmasa da çok sevdik ve çok çok güzel oldu taklit aslını bozmaz diyor ve işte tarif
malzemelerimiz
1 çay bardağı mısır unu
2 çorba kaşığı teryağı veya sadeyağ
200 gr 2 çeşit eriyen peynir
1 su bardağı su
yapılışı
mısır unumuzu yağımızı tavamıza koyalım rengi dönene kadar kavuralım 1 su bardağı suyumuzu koyalım suyunu çektirelim üzerine peynirlerimizi ufalayıp veya dilimleyip koyalım ateşini kısıp kapağını kapatıp 5 dakika kadar peynirin erimesini sağlayalım kapağını açalım yağı üzerine çıkmışsa servis yapalım afiyet olsun

6 yorum:

  1. Elleriniz dert görmesin.bizde kahvaltıya gelebilirmiyiz?çok lezzetli görünüyor:)

    YanıtlaSil
  2. oo elıne sağlık en sevdığım yemeğı taptın ekmeğı banabana ye

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım.. Bende çok severim. Ama çok az tereyağı koyuyorum bende.. Aslı gibi olmuyor ama lezzetli oluyor.. Afiyetler olsun canım.

    YanıtlaSil
  4. Rümeysacım canım gelin başımın üstüne memnun olurum çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Selma tamer çok teşekkür ederim ekmeği banabana yedik sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Oyacım canım arada yağı umursamayalım yiyelim çok teşekkürler

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner