Blog Sayfaları

18 Nisan 2013 Perşembe

Kaburgalı kabak dolması


Bugün bulgurlu güzel bir dolma yaptım sevgili okuyucu hemen tarifime geçmek istiyorum işte tarifim
malzemelerimiz
dolma harcı için
300 gr dolmalık doğranmış et
2 adet kuru soğan
6 adet yeşil soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı isot veya pulbiber
1 su bardağı bulgur
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1 tatlı kaşığı toz sumak
yeteri kadar tuz
1 kilo taze kabak
kabakların içine sürmek için
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
dolmanın altına koymak için
400 gr kaburga et
dolanın üstü için
1 çorba kaşığı toz sumak
yeteri kadar su
yapılışı
kabaklarımızı oyalım üzerini arzuya göre kazıyalım kabaklarımızın içine tuz ve karabiber serpelim dolma harcımızı hazırlayalım kabaklarımızın içine dolduralım tenceremizin dibine kaburgalarımızı dizelim üzerine dolmalarımızı koyalım üzerine sumağı suyunu koyup 1 tabak veya dolma taşı üstüne koyalım dolmamız kaynamaya başlayınca ateşini kısalım suyunu çekene kadar pişirelim afiyet olsun not taze dolmalara çok su koymayalım


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner