Blog Sayfaları

6 Nisan 2013 Cumartesi

Zetinyağlı yer elması


Geçen gün pazardan yer elması aldım çokda almışım eve getirdim ve önce bu güzel yer elmasını zeytinyağlı yemeğini yaptım misafirimde vardı ve herkes çok beğendi işte tarifim
malzemelerimiz
4 adet yer elması
2 adet havuç
1 çorba kaşığı pirinç
10 adet arpacık soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
yeteri kadar tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
yarım demet dereotu
yapılışı
domates salçamızı yağımızı tenceremize koyalım kavuralım üzerine soyduğumuz yer elmasını istediğimiz büyüklükte kesip ilave edelim 10 dakika kadar kısık ateşte pişirelim üzerine soyduğumuuz arpacık soğanları bütün olarak koyalım havuçlarımızı da kazıyıp dilimleyelim ilave edelim kapağını kapatıp kısık ateşte sebzelerimiz yumuşayana kadar pişirelim servis tabağımıza koyalım üzerine bolca dereotu koyalım yemeğimiz soğuduktan sonra yiyelim afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner