Blog Sayfaları

6 Nisan 2013 Cumartesi

Siron

Bugün aylardır yaptığım fakat bir türlü yayınlamaya zaman bulamadığım bu güzel tarifimi yazacağım çok beklettiğim için sevgili okuyucu hemen yazmaya geçiyorum
malzemelerimiz
3 adet yufka
1 kilo tavuk eti
1 kilo süzme yoğurt
6 diş sarımsak
yufkaları ıslatmak için
tavuk suyu
üzeri için
2 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı nane
yapılışı
yufkalarımızın her birini rulo saralım 2 parmak eninde keselim borcam tepsimize dizelim 180 dereceye getirip ısnmış fırınımızda kızarıncaya kadar pişirelim tavuk etimizi üzerini geçecek kadar su koyup pişirelim pişen tavuğumuzun etlerini 1 tabağa alalım etleri didikleyelim tavuğun suyunu fırından çıkardığımız yufkalarımızın üzerine dökelim didiklediğimiz etlerimizi üzerine serpelim hazırladığımız sarımsaklı yoğurdumuzu üzerine gezdirelim yağımızı nanemizi tavamıza koyup kızdırıp üstüne dökelim yemeğimiz hazır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner