Blog Sayfaları

16 Mayıs 2013 Perşembe

Kruvasan



Bismillah diyelim ve tarifimize başlayalım inşaALLAH hemen tarifi yazmak istiyorum sevgili okuyucu işte tarif
malzemelerimiz
hamur için
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
20 gr yaşmaya
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
hamura sürmek için
125 gr margarin
üzerine serpek için
2 çorba kaşığı pudra şekeri
yapılışı
mayamızı ılık suda eritelim hamurun tüm malzemelerini derin bir kabın içinde karıştırıp unumuzu azar azar aldığı kadar ilave edip hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım üzerini örtüp mayalandıralım mayalanan hamurumuzu tezgahın üzerinde merdaneyle açabildiğimiz kadar açalım 125 gr yağımızı 3 parçaya ayıralım 1 parçasını hamurumuzun üzerine sürelim bohça katlar gibi katlayalım buzlukta 10 dakika bekletelim tekrar açalım üzerine aynı şekilde yağ sürelim tekrar buzlukta 10 dakika bekletelim 3 defa tekrarlayalım hamurumuzu tezgaha koyalım merdaneyle açabildiğimiz kadar açalım önce dörde sonra sekize isterseniz 16 parçaya kesip rulo saralım yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim 200 derece ısınmış fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişirelim afiyet olsun 

6 yorum:

  1. Elinize sağlık kandiliniz mübarek olsun..Bloğununuzu izlemeye aldım benim bloğumada beklerim..

    YanıtlaSil
  2. hanife hanım çok teşekkür ederim tabiki memnuniyetle bloğunuzu ziyaret ederim

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık tarif çok hoşuma gitti kat katta olmuş ilk fırsatta deneyeceğim ben semiha selametle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız semiha hanım çok teşekkürler sağolun deneyin çok beğeneceksiniz

      Sil
  4. Yengeciğim ben Mehtap, çok güzel görünen bu enfes tarifini deneyeceğim inşallah, çok iştah açıcı gözüküyor, ellerine sağlık.. Fakat bunun arasına krema tarzı birşeyler de konmuyormuydu? Konuyorsa nasıl yaparız? Çorlu'dan selamlar, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtapcım canım çok teşekkür ediyorum bu tarif böyle boş yapılıyor ama istersen içine peynir kıyma patates istediğini koyabilirsin canım öpüyorum

      Sil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner