Blog Sayfaları

12 Mayıs 2013 Pazar

Nane Vızık






Bismillah diyerek başlayalım inşaALLAH bugün ki tarifimiz diyarbakırdan çok eskilere dayanan ve hala ilk gün ki gibi yapılan çok güzel bir biz ekmek diyoruz krep gibi ekmeğimizin işte tarifi
malzemelerimiz
1 çay bardağı çiğköftelik bulgur
2 çay bardağı un
10 gr yaşmaya
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
2 kaseye yakın su
tavayı yağlamak için
sıvıyağ
yapılışı
1 kase sıcağa yakın ılık suyumuzda tuz ve mayayı eritelim derin bir kabın içine bulgurumuzu unumuzu ve yumurtamızı koyalım mayalı suyumuzu ve 1 kase su daha ekleyip çırpalım hamurumuzun üzerini örtelim 1 buçuk saat kadar mayalanmasını bekleyelimtavamızı yağlayalım ateşe koyalım ısınan tavamıza 1 kepçe hamurdan koyalım kepçenin alt kısmıyla hamuru yayalım tüm hamurumuzu bu şekil pişirelim hamurumuz krep hamurundan daha sıvı olacak afiyet olsun kahvaltılarda öğünlerin yanında çok güzel oluyor aynı zamanda şeker serperiz bal dökeriz yeriz kürtçe adı nane vızık tır adını türkçeye çevirirsek topaç ekmektir topacı atarken akıp dönüyor ya bu hamuruda tavaya dökerken yayılıp akıyor adını ordan almıştır


2 yorum:

  1. Krebi sizin tarifinizle yapmak istiyorum ama iki sorum var bulgur bildiğimiz kısırlik bulgurumu vvbulguru ıslatmadan mi harca katalım

    YanıtlaSil
  2. Ftm Çelik kusura bakmayın yorumunuzu yeni gördüm tarifi gayet açıklayıcı anlatmışım ama yine yazayım evet kısırlık bulgurla yapılıyor bulguru ıslatmadan yapılıyor zaten mayalanınca ıslanıyor teşekkürler

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner