Blog Sayfaları

12 Haziran 2013 Çarşamba

Diyarbakır usulu kuşbaşı kebap


Diyarbakırda teyzemin kızında ve tüm davetli olduğum yakınlarım akrabalarımda hepsi çok sağolsun o kadar çok yemekler kebaplar yaptılar ki hangisi daha desem hepsi birbirinden güzel di tekrar akrabalarıma ve bu kuşbaşı kebap için teyzemin kızına çok teşekkürler diyorum hemen tarifime geçiyorum işte tarifim
malzemelerimiz
2 kilo kuşbaşı kuzu eti
300 gr kuşbaşı doğranmış kuyruk
1 çorba kaşığı tuz
2 su bardağı
yapılışı
kuşbaşı etimizi derin bir kabın içine koyalım üzerine süt ilave edip geceden sabaha kadar bekletelim tuzunu ilave edip karıştıralım şişlerimize 3 et 1 kuyruk saplayalım mangalımıza kömürümüzü koyup kömürden 1 parça alıp ocağımızın üzerinde tutuşturalım tutuşan kömürümüzü maşa yardımıyla mangalda ki kömürümüzün üzerine koyup yelpazeyle yelleyelim köz haline gelen ateşimizin üzerineşişlerimizi koyalım her tarafı nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim pişen kebabımızı şişte kurumasın diye hemen servis tabağımıza veya lavaş ekmeğimize çekelim yiyelim afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner