Blog Sayfaları

11 Haziran 2013 Salı

Etimek tatlısı


Sevgili okuyucu yine tarifim Diyarbakırdan ve yine güzel gelinimiz Gülbaharın yaptığı hoş bir tarif Gülbahara çok çok teşekkürler sevgiler işte tarifimiz
malzemelerimiz
12 adet etimek
etimek üstüne dökmek için
1 su bardağı şeker
1buçuk su bardağı su
muhallebisi için
1 litre süt
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
üstü için
2 paket kremşanti
2 su bardağı süt
Üzeri için 1 su bardağı ceviz
yapılışı
etimekleri borcam tepsimize dizelim üzerine şeker ve suyu 5 dakika kaynatıp dökelim etimekler suyunu çekerken biz muhallebimizi ölçüsüne göre hazırlayalım etimeklerin üzerine dökelim soğumaya bırakalım kremşantimizi çırpalım en üstüne şantimizi dökelim her tarafına dağıtalım iri çektiğimiz cevizleri üzerine serpelim tatlımız hazır afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner