Blog Sayfaları

10 Haziran 2013 Pazartesi

Diyarbakır usulu tepsi de güveç




Bugün kü tarifim dayımın gelini çok sevgili daha yeni evli cici gelinimiz Tuba Dalları sayfasının sahibi admini Gülbaharım canım bize yaptığın bu ve diğer yemeklerin misafirperverliğin için çok çok teşekkürler işte tarif
malzemelerimiz
5 kilo domates
2 kilo iri doğranmış kuzu et
20 diş sarımsak
10 adet acı yeşil biber
2 adet patlıcan
3 çorba kaşığı margarin
yeteri kadar tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
yapılışı
etlerimizi kasabımızda iri doğratalım tepsimize elerimizi dizelim üzerine sarımsağı yeşil biberleri patlıcanı ve domateslerimizi doğrayalım tuzumuzu karabiberimizi serpelim 200 derece ısınmış fırınımızda ara sıra çıkarıp karıştırarak etler yumuşayana ve güveç suyunu çekene kadar pişirelim afiyet olsun 

2 yorum:

  1. Hiç yemedim ama süper bir yemeğe benziyor elinize sağlık olsun.

    YanıtlaSil
  2. Şükran çok sağol arkadaşım gerçekten güzel bir yemek denemenizi tavsiye ederim

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner