Blog Sayfaları

22 Temmuz 2013 Pazartesi

Erik Şurubu




Yazın sıcaklığı tam doruğa çıkmışken birde mübarek Ramazanın gelişi yemek yemekten çok sulu ve bol bol içecekler arıyoruz iftarı açarken çeşit çeşit meyve sularıyla karnımız şişiyor içmekten bugün yine çok güzel bir içecek tarifini vereceğim sevgili okuyucu dün arkadaşım sevgili Süheyla Karaman la telefonda konuşurken iftara neler hazırladığımızı birbirimize anlatırken arkadaşım bana erik şerbeti yaptım hemen sende yap demişti tarifini arkadaşımdan alıp hemen hazırlayıp pişirmeye başladım işte tarifim
malzemelerimiz
2 kilo siyah erik
4 litre su
2 çubuk tarçın
yeteri kadar toz şeker
arzuya göre limon suyu
yapılışı
eriklerimizi yıkıyalım tenceremize koyalım çekridekli olarak üzerine 4 litre suyumuzu koyup tarçın çubuklarını ilave edelim erikler yumuşayana kadar kaynatalım ateşten alıp ılıtalım elimizle çekirdeklerini çıkaralım erikleri elimizle ezelim erik suyunu posasıyla beraber süzgeçten geçirelim ağız tadımıza göre toz şekerini koyalım istersek limon suyu ilave edebiliriz afiyet olsun posasıyla beraber çok hoş oluyor hazır aldıklarımızdan daha lezzetli oluyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner