Blog Sayfaları

4 Temmuz 2013 Perşembe

Ham incir reçeli



Bismillah

malzemeleri

1 kilo incir (ham incir)
2buçuk su bardağı toz şeker
yarım limon
1 çubuk tarçın
yapılışı
incirlerimizi yıkıyalım kabuklarını soyalım
tenceremize koyalım üzerine şekeri dökelim
yarım limonu dilimleyelim üzerine koyalım 1 gece bekletelim
1 gece beklettiğimiz incirlerimizi ateşe koyalım kaynamaya çıkınca ateşi kısalım incirler yumuşayana kadar pişirelim tarçın çubuğumuzu içine atalım 3 veya 5 dakika daha kaynatıp ateşten alalım afiyet olsun  Zerrin hanımın sayfasından aldım yaptım çok beğendik bu tarifin orjinalini görmek için bu linki tıklayın http://www.misssgibi.com/incir-receli-tarifi/ Zerrin hanıma teşekkürler

7 yorum:

  1. Afiyet bal olsun uyarcığım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zerrin ciğim çok çok teşekkürler bu güzel reçel tarifini bizlerle paylaştığın için

      Sil
  2. elıne sağlık marıfet ıster

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selma tamer çok teşekkürler arkadaşım misssgibi sayfası Zerrin Damgacı dan tarifini almıştım

      Sil
  3. ellerinize sağlık bende çok severim incir reçelini.incir bulursam yapıcam inşlh.afiyetle..

    YanıtlaSil
  4. Dilek Çengel arkadaşım çok teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık, ben bayılırım.Hiç sizin gibi yapmadım, farklı geldi.Ben göktaşında 3 gün bekletip, yaparım.

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner