Blog Sayfaları

14 Ağustos 2013 Çarşamba

Kaburgalı Sarma


 
Bugün misafirime bu güzel sarmayı yaptım sevgili okuyucu işte tarifim
malzemelerimiz
750 gr asma yaprağı
iç harcı için
500 gr yağlı kıyma
2 adet domates
3 adet yeşil veya kırmızı biber
yarım demet maydanoz
yarım demet taze soğan
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı isot
üzeri için
sumak veya limon suyu
yapılışı
domatesleri biberleri kuru soğanı taze soğanı doğrayalım bir kabın içinde tümünü karıştıralım akşamdan asma yapraklarımızı suya koyalım yumuşaması için tuz yazmadım yapraklarınız çok tuzlu ise tuz koymaya gerek yok  ona göre tuzunu ayarlarsınız sarmalarımızı saralım tenceremizin altına kaburga etimizi dizelim üzerine sarmamızı  koyalım ekşisini ilave edelim üzerini geçmeyecek kadar su koyalım ateşe koyup kaynamaya başlayınca ateşini kısalım suyunu çekene kadar pişirelim pişen sarmamızı bir tepsiye ters çevirelim etler üzerine gelsin diye afiyet olsun

2 yorum:

  1. ellerınıze sağlık...nefıs gorunuyor.....svgıler...kurt boregınızıde denemek ısterım tarıfnızı not aldım....sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pınar hanım çok teşekkürler Kürt böreğini deneyin gerçekten güzel oluyor sevgilerimle

      Sil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner