Blog Sayfaları

15 Ağustos 2013 Perşembe

KUZU ETLİ ANTEP LEBENİYE ÇORBASI




Gaziantep Lebeniye Çorbası
  • 1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
  • 1 SU BARDAĞI NOHUT
  • 350 GR KUZU VEYA KOYUN ETİ
  • ÜZERİ İÇİN
  • 1 BÜYÜK KASE DOLUSU SÜZME YOĞURT
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI UN
  • YAĞ SOSU İÇİN
  •  2 YEMEK KAŞIĞI SADEYAĞ VEYA TEREYAĞI 1 YEMEK KAŞIĞI NANE
Gaziantep Lebeniye Çorbası Yapılışı
  • AKŞAMDAN SUYA KOYDUĞUMUZ NOHUTU KUZU ETİNİ TENCEREDE PİŞİRİYORUZ.
  • PİŞEN YEMEĞİMİZE YIKADIĞIMIZ PİRİNCİ İLAVE EDİYORUZ.
  • PİRİNÇLER PİŞENE KADAR KAYNATIYORUZ.

  • PİŞEN YEMEĞİMİZİN ÜZERİNE 1 YUMURTA SARISIYLA 1 ÇORBA KAŞIĞI UNUMUZU ÇIRPIYORUZ YAVAŞ YAVAŞ  İLAVE EDEREK .KAYNAYANA KADAR KARIŞTIRIYORUZ

  • 5 DAKİKA KADAR KAYNAYAN YEMEĞİMİZİ ATEŞTEN ALIYORUZ.
  • ÜZERİNE YAĞDA YAKTIĞIMIZ NANELİ SOSUMUZU DÖKÜYORUZ.
NOT: ETİNİ İSTER PİŞİRMEDEN KÜÇÜK DOĞRAYIN İSTER PİŞİRDİKTEN SONRA DİDİKLEYİN.

AFİYET OLSUN..

2 yorum:

  1. 75. izleyiciniz olarak merhaba. bloğunuzu izlemeye aldım bende beklerim
    sevgiler
    hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özlem hanım merhabalar teşekkür ediyorum sevgiler sizi ziyaret edeceğim inşaALLAH

      Sil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner