Blog Sayfaları

20 Eylül 2013 Cuma

Diyarbakır taş ekmeği

DİYABAKIR TAŞ EKMEĞİ
 MALZEMELERİ
 2 SU BARDAĞI UN
 1 YUMURTA
 1 ÇİMDİK TUZ
 1 TATLI KAŞIĞI TOZ VEYA YAŞMAYA
 ALDIĞI KADAR SU
 TAVAYI YAĞLAMAK İÇİN SIVIYAĞ
YAPILIŞI
 UNU TOZ MAYAYI YUMURTAYI TUZU AZAR AZAR SU İLAVE EDEREK KREP HAMURU KIVAMINDA BİRHAMUR YAPIYORUZ DİYARBAKIRDA ÖZEL KESİLMİŞ TAŞLARIMIZ VARDI ESKİDEN TAŞA DÖKÜLÜR PİŞİRİLİRDİ ŞİMDİ O İMKAN OLMADIĞI İÇİN TEFLON TAVAYI FIRÇAYLA YAĞLAR GİBİ YAĞ...LIYORUZ HAMURUMUZDAN BİRER KEPÇE ALARAK HER SEFERİNDE TAVAYI YAĞLAYARAK HAMURUMUZU SADECE BİR TARAFINI PİŞİRİYORUZ PİŞEN HAMURUMUZUN ÜSTTE KALAN TARAFI DELİK DELİK OLACAK TAŞ EKMEĞİMİZİ SABAH KAHVALTISINDA PEYNİR KOYUP YİYEBİLİRİZ ARLARINA CEVİZ SERPEREK KAT KAT ÜST ÜSTE KOYARAK ŞERBET VEYA PEKMEZİ SULANDIRIP DÖKEBİLİRİZ PUDRA ŞEKERİ DÖKÜP YİYEBİLİRİZ NASIL YERSEK YİYELİM ÇOK GÜZEL OLUYOR AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner