Blog Sayfaları

27 Eylül 2013 Cuma

Ispanaklı Kapalı Pide




ISPANAKLI KAPALI PİDE
MALZEMELERİ
2 SU BARDAĞI UN
1 TATLI KAŞIĞI TOZ MAYA
YETERİ KADAR SU...
İÇ HARCI 250 GR ISPANAK
1 TUTAM MAYDANOZ
ARZUYA GÖRE PEYNİR
ARA KATLARINA SÜRMEK İÇİN

 1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
VEYA ERİMİŞ TEREYAĞI
KIZARMAK İÇİN

 1 KAHVE FİNCANI SIVIYAĞ
YAPILIŞI

 HAMURUMUZU YOĞURUYORUZ MAYALANMAYA BIRAKIYORUZ ISPANAĞIMIZI MAYDANOZUMUZU ÇOK İNCE DOĞRUYORUZ PENİRİMİZİ UFALTIP EKLİYORUZ MAYALANAN HAMURUMUZ 3 BEZEYE AYIRIYORUZ AYRI AYRI BEZELERİ AÇIYORUZ İNCELTE BİLDİĞİMİZ KADAR İNCELTİYORUZ BİRİNCİ YUFKAMIZI FIRÇAYLA YAĞLIYORUZ İKİNCİ YUFKAYI ÜZERİNE KOYUP YAĞLIYORUZ ÜÇÜNCÜ YUFKAYIDA AYNI ŞEKİLDE YAĞLIYORUZ BOHÇA GİBİ KATLAYIP BUZLUKTA 10 DAKİKA BEKLETİYORUZ TEKRAR AÇIP AYNI İŞLEMİ YAPIYORUZ TEKRAR BUZLUĞA KOYUYORUZ ÜÇÜNCÜ AÇMAMIZDA İÇ HARCIMIZI KOYUYORUZ PİDEMİZİ KAPATIYORUZ ELLERİMİZLE İKİ UCUNDAN TUTUP HAFİF ÇEKEREK UZATIYORUZ TEFLON TAVAMIZA KOYUYORUZ SIVIYAĞIMIZI İLAVE EDİP PİŞİRİYORUZ AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner