Blog Sayfaları

23 Eylül 2013 Pazartesi

Şıllık Tatlısı


malzemeleri...


- 2 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- yarım çay bardağı sıvıyağ

iç harcı için;

- 250 gr ceviz veya fıstık
 şerbeti için
- 2 bardak toz şeker
- 1 bardak su
- 1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı

yapılışı

- un, yumurta, su ve sütü bir derin kabın içinde iyice çırpıyoruz
- tel süzgeçten geçiriyoruz teflon tavada birer kepçe hepsini pişiriyoruz içinde sıvıyağ olduğu için tavayı yağlamaya gerek yoktur
- pişen yufkalarımızın yarısını yufkamızın büyüklüğünde bir tepsiye diziyoruz üzerine cevizleri seriyoruz kalan yufkalarıda üstüne koyup küçük kareler halinde kesiyoruz küçük keselimki şerbeti yediğinde dilimler şişiyor afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner