Blog Sayfaları

23 Eylül 2013 Pazartesi

Tavuklu domatesli bulgur

 
Sevgili okuyucu bugün çok severek yaptığım bir pilavımı sizinle paylaşacağım lafı uztmıyorum işte tarifim
malzemelerimiz
500 gr tavuk eti
1 su bardağı iri bulgur
1 çay bardağı nohut
2 çorba kaşığı sadeyağ veya tereyağı
3 adet iri domates
2 adet kırmızı taze biber
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1 çay kaşığı karabiber
3 diş sarımsak
yeteri kadar tuz
yapılışı
tavuk etimizi akşamdan ıslanmış nohutumuzu tenceremize koyalım üzerine 5 bardak su koyup etimizi nohutumuzu  pişirelim diğer bir tenceremize yarım ay şeklinde doğradığımız soğanımızı yağımızı koyup soğanlar yumuşayana kadar kavuralım üzerine bulgurumuzu iri doğradığımız domatesleri ve doğranmış kırmızı biberimizi tuzunu nohutları reyhanı karabiberi koyup üzerine 4 su bardağı suyumuzu koyup kısık ateşte pilavımız biraz sulu kalacak şekilde pişirelim pişen pilavımıza ezdiğimiz sarımsağı karıştıralım afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner