Blog Sayfaları

13 Ekim 2013 Pazar

Diyarbakır Kavurmalı böreği




 MALZEMELERİ
 2 SU BARDAĞI UN
 20 GR YAŞMAYA
 BİRAZ TUZ
 2 ADET ORTA BOY KURU SOĞAN
 250 GR KAVURMA VEYA KIYMA ET
 150 GR MARGARİN
 ARZUYA GÖRE KARABİBER VE PULBİBER
 YAPILIŞI
 Bir kabın içine unu koyuyoruz ortasına havuz ...açıyoruz mayayı tuzu sıcağa yakın su koyuyoruz mayayı eritip unu karıştırıyoruz azar azar su ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz üstüne bez örtüp mayalanmaya bıra...kıyoruz soğanı doğruyoruz bir yemek kaşığı yağla kavuruyoruz kavrulan soğana kavurmayı ekliyoruz kavurmada tuz olduğu için tuz koymuyoruz 5 dakika kadar soğanla özleşmesini sağlıyoruz karabiberi pulbiberi ekliyoruz kavurmalı harcımızı soğumaya bırakıyoruz 3 saat kadar mayalanan hamurumuzu 2 adet bezeye ayırıyoruz bezelermizi yarım santim inceliğinde açıyoruz margarinimizi eritiyoruz fırça yardımıyla hamurun üzerine yağı sürüyoruz bohça gibi katlıyoruz 10 dakika kadar buzlukta bekletiyoruz buzlukta beklettiğimiz hamuru tekrar açıyoruz aynı şekilde yağlıyoruz katlayıp tekrar buzluğa atıyoruz buzluktan alıp yarım santim kadar inceltip iç malzemesini koyuyoruz diğer bezemizi de aynı şekilde açıyoruz harcımızın üzerini ister elimizle bastırıp ister alt hamuru çevirerek kapatıyoruz böreğimizi tavaya koyuyoruz çok az yağla kısık ateşte pişiriyoruz 1 tarafı piştimi diğer tarafınıda az yağla pişiriyoruz AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner