Blog Sayfaları

6 Ekim 2013 Pazar

İrmikli Etimek Tatlısı




malzemelerimiz
17 adet etimek
 2 su bardağı toz şeker
karamel için
2 çorba kaşığı toz şeker
muhallebisi için
1 kilo süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
üzeri için
2 poşet kremşanti
2 su bardağı süt
yapılışı
 etimekleri tepsimize dizelim 2 çorba kaşığı toz şekeri yanmaz tavamızda rengi koyu kahve olana kadar karamelize edelim üzerine 2 bardak şekeri ve 2 bardak su ilave edelim şekerler eriyene kadar kaynatalım kaynayan şekerli suyumuzu etimeklerin üzerine dökelim 1 kilo sütü nişastayı unu irmiği karıştırıp ateşe koyalım muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak  pişirelim pişen kremaya 1 paket vanilya katalım karıştırıp etimeklerin üzerine dökelim soğumaya bırakalım 2  poşet kremşantiyi 2 su bardağı sütle çırpalım en üstüne her tarafına gelecek şekilde yayalım  tatlımız hazır afiyet olsun...not ben bu tarifi yıllar önce yemekteyiz programından almıştım üzerine fıstık koydum dilerseniz bir şey koymayabilirsiniz



4 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Çok güzell.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nursevin ciğim sağol canım

      Sil
  2. elinize sağlık çok nefis görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hande Diario hanımcım çok teşekkürler

      Sil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner