Blog Sayfaları

30 Ekim 2013 Çarşamba

Kibe Dolması



Bismillah diyelim ve çok önceden pişirip hala tarifini yazmadığım  bu güzel mumbar ve bumbar dediğimiz güzel yemeğimin tarifini yazayım sevgili okuyucu işte tarifim
malzemelerimiz
1 adet işkembe
iç harcı için
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı iri bulgur
1 çorba kaşığı domates salçası
500 gr kuşbaşından ufak doğranmış et
1 tatlı kaşığı reyhan
1 çorba kaşığı isot
3 adet orta boy kuru soğan
yeteri kadar tuz
üzeri için
1 çorba kaşığı domates salçası
yapılışı
sevgili okuyucu ben bu işkembeyi Diyarbakırdan temizlenmiş olarak aldım tekrar gözden geçirdim yıkadım veyapılışına başlayalım işkembemizi çok büyük olmamak şartıyla parçalara bölelim 1 tarafını açık bırakıp torba gibi dikelim iç harcımızı soğanımızı etimizi doğrayalım 1 tepside tüm malzemelerimizi karıştırıp  hazırlayalım diktiğimiz işkembelerin içine harcımızdan çok fazla olmayacak şekilde dolduralım işkembemizin açık kısmını dikelim tenceremize koyalım ( ben düdüklü tencerede pişiriyorum) üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyalım salçamızı da ekleyip pişirelim afiyet olsun bu kibemizi urfa usulü salçalı yaptım biz diyarbakırda salça koymuyoruz 2 türlü de güzel oluyor inşallah birgün de Diyarbakır usulü yaparız


2 yorum:

  1. Günaydın,ellerinize sağlık..Bizim yörede çok sevilir ve yapılır..Bizdede salçalı yapılır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nursen aksoy teşekkürler arkadaşım evet salçalısı da ççok güzel oluyor

      Sil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner