Blog Sayfaları

4 Ekim 2013 Cuma

Muska Börek




Bismillah her hayrın başıdır diyoruz ve başlıyoruz sevgili okuyucu işte tarifim
malzemelerimiz
2 adet yufka
300 gr tavuk eti
1 adet kuru soğan
yeteri kadar tuz
1 avuç maydanoz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
arzuya göre pulbiber
yufkalara sürmek için
1 su bardağı süt
kızartmak için
2 su bardağı sıvıyağ
yapılışı
tavuk etimizi çok az bir suyla haşlayalım 2 çorba kaşığı yağımızı ve doğradığımız  soğanımızı  koyup kavuralım ateşten alıp doğradığımız maydanozumuzu ilave edelim 1 adet yufkamızı tezgahımıza serelim yarım bardak sütümüzü her tarafına serpelim yufkamızı 5 uzun şerit halinde keselim harcımızdan yeteri kadar koyalım istediğimiz kalınlıkta saralım ben 1 şerit yufkayı 2 adet muska yaptım diğer yufkamızı da aynı şekilde sarıp kızgın yağımızda kızartalım havlo peçete serdiğimiz tabağımıza alalım afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner