Blog Sayfaları

6 Kasım 2013 Çarşamba

Kabaklı Börek


Bismillah her hayrın başıdır diyelim ve değerli okuyucu bu güzel böreğimizin tarifine geçelim işte tarifim
malzemelerimiz
5 adet hazır yufka
harcı için
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
250 gr yağsız kıyma
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet kabak
2 adet kuru soğan
üzerine sürmek için
1 adet yumurta sarısı
yapılışı
kıymamızı soğanımızı ve sıvıyağımızı tenceremize koyalım biraz kavuralım üzerine ufak doğrayıp biraz tuz serpip beklettiğimiz kabaklarımızı 2 elimizin arasında sıkarak ilave edelim soğanımız ve kabaklarımız yumuşayıncaya kadar kavuralım iç harcımızın sıvı malzemelerini derin 1 kabın içinde çırparak hazırlayalım her 1 yufkamızı dörde bölerek harcımızdan sürelim kıymalı harcımızdan yeteri kadar koyup rulo saralım üzerine yumurta sarısı sürüp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim 200 derede ısıttığımız fırınımızda kızarıncaya kadar pişirelim çok güzel içi  yumuşacık dışı kıtır 1 börek oluyor tavsiye ederim afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner