Blog Sayfaları

14 Kasım 2013 Perşembe

Kalbura Bastı (halbur tatlısı)




Bismillah diyelim ve hemen tarifimize geçelim sevgili okuyucu işte tarifim
malzemelerimiz
hanur için
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
250 gr margarin veya tereyağı
1 adet yumurta
1 buçuk su bardağı fıstık
aldığı kadar un
şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
2 buçuk su bardağı su
5 damla limon suyu
yapılışı
margarinimizi tavamıza koyup ateşte sıcak olacak kadar eritelim derin 1 kabımızda un hariç  tüm malzemelerimizi koyup karıştıralım unumuzu azar azar aldığı kadar koyalım ele yapışmayan 1 hamur yapalım 10 dakika soğuk ortamda dinlendirelim cevizden biraz büyük parçalar hamurdan alıp halbur veya rende üzerine koyup bastıralım tepsimize dizelim 200 derede ısıttığımız fırınımızda üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim fırından çıkaralım biraz soğutalım sıcak şerbetimizi üzerine dökelim şerbetini çekip soğuduktan sonra servis yapalım afiyet olsun not fıstığı hazır almanızı öneririm çünkü fıstık toz gibi olmalı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner