Blog Sayfaları

15 Kasım 2013 Cuma

Katmer



Sevgili okuyucu bugün eltimde akraba günümüz vardı çiğköfte ve tatlı hazırlamıştık çok yorgunum hemen tarifime geçmek istiyorum işte tarifim
malzemelerimiz
1 kilo baklavalık yufka
1 kilo tuzsuz peynir
500 gr sadeyağ veya tereyağı
şerbeti için
5 su bardağı toz şeker
4 buçuk su bardağı su
çeyrek limon suyu
yapılışı
yufkalarımızın yarısını tepsimize dizelim üzerine peynirimizi dilimleyerek veya elimizle ufalayarak tepsimizin her tarafına yayalım kalan yufkaları üstüne serelim bıçakla kare dilimler keselim yağımızı ateşe koyup kızgın hale gelen yağımızı yufkalarımızın üstüne dökelim 200 derecede ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişirelim önceden kaynatıp ılıttığımız şerbetimizi tatlımızın üzerine gezdirelim şerbetini çektikten sonra servis yapalım afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner