Blog Sayfaları

5 Aralık 2013 Perşembe

Dobo (etli pilav)




Bugün akşam için bizim Diyarbakırın DOBO pilavını yaptım eşimde bu pilavı çok sever sizi bekletmeden tarifini hemen yazayım sevgili okuyucu işte tarifim
malzemelerimiz
1 adet kuzu kol veya but
1 çay bardağı pekmez
6 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kuru reyhan
1 çorba kaşığı sadeyağ veya tereyağı
etin üzerini 2 parmak geçecek kadar su
süslemesi için
1 su bardağı soyulmuş badem
pilav için
3 su bardağı pirinç
3 buçuk su bardağı etin suyu
1 çorba kaşığı sadeyağ veya tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
yapılışı
etimizin arasını hafif delerek sarımsaklarımızı arasına koyalım pekmezimizin içine karabiber yenibahar tuz ve kuru reyhanı koyalım karıştıralım etimizin her tarafına sürelim 1 kaşık yağımızı tenceremizde kızdırıp etlerimizi iki taraflı kızartalım üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su koyup düdüklü tenceremizde et yumuşayana kadar pişirelim pilavımızın üzerine biraz tuz atalım sıcak su koyup 5 dakika kadar  bekletelim  etin suyu ile pişirelim etimizi didikleyelim pilavımızı servis tabağımıza koyup ortasını biraz havuz gibi yapalım etimizi üzerine koyalım bademlerimizi sıcak suda bekletip soyalım azıcık yağ koyup 1 tavada kızartalım pilavımızın üzerine dökelim yemeğimiz hazır afiyet olsun






2 yorum:

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner