Blog Sayfaları

2 Aralık 2013 Pazartesi

Fındıklı Aşure





Malzemeler

- yarım kilo aşurelik buğday
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı pirinç
- 2 portakal kabuğu
- 2 mandalina suyu
- 1 limon kabuğu
- 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
- 1 su bardağı kuş üzümü
- 2 su bardağı şeker

3 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı kuru kayısı
- 15 tane incir
- 2 tane elma

üzerini süslemek için;

- 2 tane büyük mayhoş nar
- 1 kase diş diş doğranmış ceviz
- 1 kase fındık

yapılışı

- Aşurelik buğdayı akşamdan üstünü geçecek kadar su koyup ocağa koyuyoruz, bir taşım kaynadımı altını söndürüp, kapağını kapatıp bırakıyoruz.
- Nohutu fasulyeyi soğuk suya ıslatıyoruz.
- Akşamdan ıslanan buğdayı ateşe koyuyoruz yine akşamdan koyduğumuz suyunu dökmüyoruz üzerine 3 cam sürahi sıcak su koyup kaynatıyoruz.
- Nohutu fasulyeyi düdüklüye koyuyoruz 4 bardak su koyup haşlıyoruz pişen nohut ve fasulyeyi, buğdayın üstüne döküyoruz
- 1 bardak pirinci yıkayıp üstüne döküyoruz pirincin pişmesine yakın üzümleri katıyoruz
- inciri ayrı haşlayıp katıyoruz

- pirinç tam piştikten sonra şekeri pekmezi limon kabuğunu portakal kabuğunu mandalina suyunu katıyoruz
- 10 dakika daha kaynatıp ateşten alıyoruz biraz ılındıktan sonra kaselere koyup fındık nar, ceviz ve bademle süslüyoruz afiyetle yiyoruz
- Afiyet olsun...


2 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım.. Allah kabul etsin.. Seneye de yapmayı nasip etsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah Oya Genç canım çok teşekkürler

      Sil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner