Blog Sayfaları

6 Ocak 2014 Pazartesi

Diyarbakırdan karışık kebap

Sevgili okuyucu bu kebabı teyzemin kızı diyarbakırdan bana yolladı bende sizinle pylaşmak istedim işte tarifi
malzemelerimiz
patlıcanlı kebap için
500 gr yağlı kıyma
1 kilo patlıcan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
sade kıyma kebap için
500 gr yağlı kıyma
domatesli kebap için
500 gr yağlı kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 kilo domates
kuşbaşı kebap için
500 gr kuşbaşı yağsız et
100 gr kuyruk
tavuk kanat için
500 gr tavuk kanat
1 tatlı kaşığı tuz
tavuk kebap için
500 gr kuşbaşı tavuk göksü
yapılışı
patlıcanlı kebabın etine tuz koyalım karabiberi dökelim karıştırıp patlıcanları 3 parmak eninde keselim 1 patlıcan 1 et köfte gibi edip şişlere saplayalım kömürümüz mangalda köz haline gelince üzerine koyup iki taraflı pişirelim 1 tepsiye koyalım üzerine çok az su serpelim 1 kapak üzerine kapatalım en az 15 dakika bekletelim kebabımız hazır
sade kebap için
kıymamıza tuzu nu koyup karıştırıp şişlere saplayalım köz ateşte pişirelim
domatesli kebap için
kıymamıza tuzumuzu koyalım karıştıralım domateslerimizi dörde bölelim kıymamızdan yeteri kadar et alıp elimizde köfte şekli verip 1 et 1 domates dilimini şişlerimize dizelim mangalımıza dizelim köz ateşte pişirelim
yağsız kuşbaşı etimizi tuzlayalım 3 kuşbaşı et 1 kuşbaşı doğranmış kuyruk saplayalım köz ateşte pişirelim
tavuk kanaat için
kanatları tuzlayalım şişlerimize saplayalım közde pişirelim
tavuk göksü için
kuşbaşı tavuk göksünü tuzlayalım şişlerimize saplayalım közde pişirelim afiyet olsun not isterseniz etleri yoğurt domates salçası sıvıyağla terbiye edebilirsiniz ama diyarbakırda genelde bu şekil yapılır




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner