Blog Sayfaları

24 Ocak 2014 Cuma

Köfteli Mantı


Sevgili okuyucu bu tarifimi taaa ramazan ayında yapmıştım bir türlü sıra gelmiyordu bugün artık yeter yayınlamak istiyorum dedim ve işte tarifim lakin ramazanın telaşından ayrıntılı görüntüsünü çekemedim
malzemelerimiiz
4 adet hazır yufka
300 gr yağsız kıyma
yufkayı yağlamak için
1 çay bardağı sıvıyağ
üzeri için
sarımsaklı yoğurt
üstü için
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı isot
yapılışı
yufkalarımızı ortadan ikiye bölelim böldüğümüz yufkayı yağlayıp uzunlamasına katlayalım 2 kat olmuş olsun kıymamızı yufkamızın uzunluğun da iri köfteler yapalım yufkamızın üzerine koyup saralım tepsimize dizelim 180 derecede ısıttığımız fırınımızda pişirelim fırından çıkardığımız yemeğimizin üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu koyalım pulbiber veya isotla kızdırdığımız yağımızı üzerine gezdirelim afiyet olsun

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık pratik ve çok lezzetli sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili özgen çok teşekkürler sevgiler

      Sil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner