Blog Sayfaları

28 Ocak 2014 Salı

Urfa Basma köfte





Sevgili okuyucu bu köftemiz diyarbakır ve urfada yapılan  çok eski bir tarifidir ve çok çok güzeldir sizi bekletmeden yazıyorum
malzemelerimiz
BASMA KÖFTE
250 gr çiğ köftelik dana eti
4 su bardağı ince bulgur
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı isot
Sosu İçin;
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı su
Bulguru bir kaba koyun. Üzerine kıymayı yumurtayı, baharatları, tuzu ve unu ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz köfteden misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra baş parmağınızı üzerine bastırıp şekil verin. Ardından bu köfteleri kızartıp bir kaba alın. Diğer tarafta sosu için soğanları ufak ufak doğrayın. Doğradığınız soğanları bir tavaya koyup hafif kavurun. Ardından soğanlara salçayı da ekleyip iyice kavurun. Sonrasında suyu da ekleyip piştikten sonra altını kapatın. Kızarttığınız köftelerin üzerine yaptığınız bu sosu dökerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner