Blog Sayfaları

22 Ocak 2014 Çarşamba

Yağda Ispanaklı börek


Sevgili okuyucu bu tarifimi kesinlikle yapın çok güzel tadı damağınızda kalacak bir lezzet işte tarifim
malzemelerimiz
Hamuru için
4 su bardağı un
1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ veya zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
yeteri kadar tuz
aldığı kadar su
iç harcı için
1 demet ıspanak
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 tatlı kaşığı pulbiber
yeteri kadar tuz
kızartmak için
2 su bardağı sıvıyağ
yapılışı
hamurumuzun malzemelerini 1 kabın içine koyalım azar azar su alarak elimize yapışmayan 1 hamur yoğuralım 1 saat üzerini örtüp dinlendirelim dinlenen hamurumuzdan istediğimiz büyüklükte bezeler alıp oklavayla açalım içine harcımızdan bolca koyalım ıspanak çiğ olacak çiğbörek gibi kapatalım kızgın yağımızda kızartalım ıspanaklı böreğimiz hazır afiyet olsun

2 yorum:

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner