Blog Sayfaları

19 Şubat 2014 Çarşamba

Güveçte tavuklu pilav




Sevgili okuyucu bu akşam yemeğim güveçte pilav ve kesinlikle sizde deneyin çok çok güzel oluyor
malzemelerimiz
1 adet tavuk göksü
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
yeteri kadar tuz
karabiber
3 su bardağı tavuk suyu
yapılışı
tavuğun göksünü tenceremize koyalım dört su bardağı su ilave edip tavuğumuzu haşlayalım ben köy tavuğuyla yaptığım için önceden haşladım hazır tavuk la yapıyorsanız haşlamanıza gerek yoktur pirincimizi bir kabın içiine koyalım üzerine sıcak su ve tuz  koyup en az 40 dakika bekletelim güvecimize yağımızı koyalım üzerine süzmüş olduğumuz pirincimizi ve salçamızı  koyup kavuralım tavuk etimizi iri parçalar halinde üzerine dizelim tavuğun suyundan veya normal sıcak sudan 3 su bardağı suyumuzu koyupateşe koyalım kaynamaya başlayınca ateşini biraz kısalım suyunu çekince biraz dinlendirip servis yapalım afiyet olsun not urfada güveçte pilav çok yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner