Blog Sayfaları

23 Şubat 2014 Pazar

Küncülü Akıt

 
Ve Urfanın meşhur tatlısı küncülü akıtı sevgili Hac arkdaşım Semra Kara dün akşam bize oturmaya gelirken küncülü akıt yapmış getirmişti bize her geldiğinde yapar getirir çünkü bende küncülü akıt yaparım ama kendisi daha güzel yapıyor arkdaşıma çok çok teşekkür ediyorum işte tarifi
malzemelerimiz
1 su bardağından 1 parmak eksik pekmez
3 su bardağı küncü (kabuklu susam)
2 çorba kaşığı toz şekeri
1 su bardağı cevız veya fıstık
yapılışı
pekmezimizi ufak bir tencereye koyup kısık ateşe koyalım kıvamı anlamak için 1 porselen tabağa damlatalım yayılmdan duruyorsa olmuş demektir diğer taraftan küncülerimizi susamı tevlon tavada kavuralım üzerine 2 çorba kaşığı toz şekeri dökelim ateşini kısıp kaynattığımız pekmezimizi üzerine yavaş yavaş dökelim bir elimizle de karıştıralım pekmezi çekince ateşten
 alıp 1 tepsimize fıstıklarımızı serpelim küncülü akıtımızı  dökelim elimizle bastıralım  balkonumuzda ılıtalım ılınan küncülü akıtımızı bıçakla istediğimiz büyüklükte dilimleyelim dilimlediğimiz tepsiden alıp servis kabımıza koyalım soğuduktan sonra afiyetle yiyelim çok sağlıklı ve şifalıdır

5 yorum:

  1. Bir Urfa'lı olarak hiç bilmiyorum. Tabi İstanbul'da büyümemizin eksileri bu bize hayatın. Müsadenizle tarifinizi deneyeceğim? Sevgiler, selamlar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Yağmur İpar hanım sizi yakından takip ediyorum çok güzel paylaşımlarınız var bu tatlıyı deneyince daha iyisini yapacağınıza eminim çünkü 1 urfalısınız:) sevgiler Selamlar

      Sil
    2. Tarif için tekrar teşekkürler. Bloğumda paylaştım. Bakalım siz de beğenecek misiniz? :) http://www.yemeksohbetleri.org/2014/02/kunculu-akt.html Selamlar...

      Sil
    3. Sevgili Yağmur İpar gördüm bloğunuzda çok beğendim ellerinizesağlık

      Sil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner