Blog Sayfaları

3 Şubat 2014 Pazartesi

Sarımsaklı Patlıcan Kızartması


Sevgili okuyucu bu aralar etsiz yemekler yapmaya çalışıyorum et vucudumuza yararlı da olsa fazlası doğru değil diye düşünüyorum ama gelin görün ki benım eşim etsiz yemek yemez bu güzel tarifimi size yazıyorum
malzemelerimiz
5 adet patlıcan
15 adet kırmızı ve yeşil biber
10 adet domates
10 diş sarımsak
kızartmak için 2 su bardağı  sıvıyağ
yapılışı
patlıcanlarımızı alacalı soyalım istediğimiz şekilde doğrayalım biberlerimizi ikiye bölelim tohumlu kısmını atalım kızgın yağımıza biberlerimizi ve patlıcanlarımızı kızartalım domateslerimizi küçük doğrayalım 1 tenceremizde 2 çorba kaşığı sıvıyağ ve yeteri kadar tuz koyup pişirelim kızarttığımız biber ve patlıcanları tepsimize dizelim üzerine domates sosumuzu dökelim yerken mutlaka kuru soğnla yiyelim afiyet olsun

4 yorum:

  1. kızartmayı özlemişim.görünce canım istedi.nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutfağabuyrun çok teşekkür ediyorum sevgilerimle

      Sil
  2. Bizim evdede aynı durum geçerli evdekiler eti çok seviyor...Eline sağlık kızartma nefis görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili hanife çok teşekkürler arada grev yapmak lazım:)

      Sil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner