3 Şubat 2014 Pazartesi
Sarımsaklı Patlıcan Kızartması
Sevgili okuyucu bu aralar etsiz yemekler yapmaya çalışıyorum et vucudumuza yararlı da olsa fazlası doğru değil diye düşünüyorum ama gelin görün ki benım eşim etsiz yemek yemez bu güzel tarifimi size yazıyorum
malzemelerimiz
5 adet patlıcan
15 adet kırmızı ve yeşil biber
10 adet domates
10 diş sarımsak
kızartmak için 2 su bardağı sıvıyağ
yapılışı
patlıcanlarımızı alacalı soyalım istediğimiz şekilde doğrayalım biberlerimizi ikiye bölelim tohumlu kısmını atalım kızgın yağımıza biberlerimizi ve patlıcanlarımızı kızartalım domateslerimizi küçük doğrayalım 1 tenceremizde 2 çorba kaşığı sıvıyağ ve yeteri kadar tuz koyup pişirelim kızarttığımız biber ve patlıcanları tepsimize dizelim üzerine domates sosumuzu dökelim yerken mutlaka kuru soğnla yiyelim afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
kızartmayı özlemişim.görünce canım istedi.nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilmutfağabuyrun çok teşekkür ediyorum sevgilerimle
SilBizim evdede aynı durum geçerli evdekiler eti çok seviyor...Eline sağlık kızartma nefis görünüyor
YanıtlaSilSevgili hanife çok teşekkürler arada grev yapmak lazım:)
Sil