Blog Sayfaları

7 Şubat 2014 Cuma

Zeytinyağlı pazı sarması



 sevgili okuyucu bu güzel sarma tarifimi kesinlikle deneyin çok seveceksiniz
malzemelerimiz
1 demet pazı yaprağı
iç harcı
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pirinç
2 adet domates
5 dal taze soğan
2 adet kuru soğan
yarım demetten az maydanoz
2 adet yeşil biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı reyhan
yeteri kadar tuz
1 çay bardağı nar ekşisi
üzeri için
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
yapılışı
önce yapraklarımızı haşlayalım soğuk suya tutalım rengi yeşil kalsın diye iç harcımızı doğranacakları doğrayalım dolma harcımızı hazırlayalım yapraklarımıza harcımız dan koyup saralım tenceremize dizelim üzerini geçecek kadar su koyalım kaynamaya başlayınca ateşini kısıp kısık ateşte pişirelim pişen sarmalarımızı servis tabağımıza alalım tavamıza yağımızı salçamızı koyup salçamızı kavuralım üzerine 1 çay bardağı suyumuzu koyalım suyunu biraz çektirelim sarmalarımızın üzerine dökelim afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner