Blog Sayfaları

2 Mart 2014 Pazar

Bayat Ekmek Böreği





Malzemeler

-1 tane bayat ekmek
-2 yumurta
-1 su bardağı süt ya da taze yoğurt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı peynir
-1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı

-Ekmekleri küp küp doğrayın.
-Derin bir kapta yağ,süt ,yumurtayı çırpın.
-Bu karışımdan orta boy bir teflon tavaya 2 yemek kaşığı döküp, tavanın her yerine yayın.
-Kalan karışımla tüm ekmekleri karıştırın ve ekmeğin yarısını tavaya döküp, peynirleri üzerine yayın ve kalan ekmekle her yerini kaplayın.
-Çok kısık ateşte pişirmeye bırakın ve 20 dk sonra servis tabağı yardımıyla böreğinizi alt üst edin.
-Diğer taraf da kızarınca sıcak servis yapın.

-Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner