2 Nisan 2014 Çarşamba
Gül Baklava
Sevgili okuyucu bu tarifimi mutlaka deneyin pişman olmasınız diyorum ve işte tarifim
1 paket hazır kare bim baklavalık yufka
iç harcı için
1 tabak dolusu iri çekilmiş ceviz
yufkayı yağlamak için 250 gr tereyağı
üzeri için
1 çorba kasesi iri çekilmiş fıstık
şerbeti için
3 buçuk su bardağı toz şeker
3 buçuk su bardağı su
4 damla kadar limon suyu
yapılışı
1 adet yufkamızı tezgahımıza koyalım yufkanın üzerini yağlayalım bıçakla ortadan ikiye ayıralım cevizimizi yeteri kadar koyalım rulo saralım gül böreği şeklini verelim büyük borcam tepsimize sığacak kadar yufkalarımızı bu şekil hazırlayalım tepsimize dizelim kalan yağımızı üzerine gezdirelim 200 derece ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişirelim önceden kaynattığımız ılık şerbetimizi üzerine dökelim şerbetini çekince üstüne fıstıklarımızı serpelim tatlımız hazır afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
selda nın mutfak defteri çok teşekkürler arkadaşım
YanıtlaSilAblacım ellerinize sağık. Ben de bayağıdır baklava yapmadım. Canımı çektirdin. Yufkasını kendim açıyorum ben. bu hazırlar ile hiç denemedim. Farkı var mı lezzet bakımından?
YanıtlaSilYağmur İpar çok teşekkürler hazır yufka ilede güzel oluyor
Sil