28 Mart 2014 Cuma
Kastamonu Tiridi
Sevgili okuyucu bugün çok güzel bir tarifim var ve hemen tarifime geçiyorum işte tarifim
pilav için
3 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı tereyağı veya sadeyağ
yeteri kadar tuz
üzeri için
2 adet hindi budu
1 litre su
pilavı kaplamak için
2 adet yufka ekmek
yapılışı
hindi etini düdüklü tenceremize koyalım 1 litre kadar su koyup düdüklümüzün ayarına göre pişirelim etini didikleyelim etin suyundan 2 su bardağı kadar ayıralım kalan etin suyu ile pilavımızı pişirelim pişirdiğimiz pilavımızı servis kabımıza koyalım üzerine etleri koyalım yufka ekmeklerimizi ayırdığımız et suyuna batırıp pilavımızın etrafına dizelim yemeğimiz hazır afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder