Blog Sayfaları

30 Mayıs 2014 Cuma

Erikli yeşil fasulye




Bismillah diyerek başlıyoruz Allahın izniyle tarifimizi yazalım sevgili okuyucu işte tarifim çok güzel bir tarif
malzemelerimiz
500 gr taze fasulye(Ayşe kadın)
500 gr doğuda pöç eti dediğimiz kuyruk yağının içinden çıkan et
1 dolu çorba kaşığı domates salçası
5 adet domates
1 kase yeşil erik
2 adet kabak
3 adet acı sivri biber
yeteri kadar tuz
15 diş sarımsak
2 su bardağı su
yapılışı
koyun veya kuzu pöç etini düdüklü tenceremize koyalım üzerine 2 su bardağı su koyup kaynamaya başlayınca kısık ateşte 20 dakik kaynatalım ateşten alıp üzerine doğranmış domates sivri biber salçamızı ve tüm malzemeyi koyalım en üstüne erikleri dizelim ateşe koyup içinde az bir suyu kalana kadar pişirelim etimizi kemiklerinden ayırıp yemeğimizin üzerine veya içine karıştıralım yemeğimiz hazır afiyet olsun not biz Diyarbakırda genelde fasulyeyi yeşil erikle yaparız çok güzel oluyor kesinlikle tavsiye ediyorum


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner