Blog Sayfaları

13 Temmuz 2014 Pazar

Güveç pirzola




Sevgili okuyucu size çok güzel bir pirzola tarifini memleketim Diyarbakırda çok sıklıkla yapılan bu tarifimi mutlaka deneyin ve işte tarifim
malzemelerimiz
1 kilo kuzu veya koyun pirzola
4 adet iri ve olgun domates
4 adet dolmalık acı biber
10 adet sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı veya sadeyağ
yeteri kadar tuz
yapılışı
pirzolamızı tepsimize dizelim üzerine biberlerimizi doğrayalım sarımsaklarımızı tane olarak koyalım üzerine domateslerimizi doğrayalım yağımızı üstüne koyalım bizde fırınlar para almadan pişirdikleri için bizler evde hazırlayıp çarşı fırınlarına gönderip pişirtiyoruz siz evde fırınınızı 200 dereceye ısısını getirip pişirebilirsiniz not evde kuyruk yağınız varsa yağ yerine kuyruk yağı koyun benım evımde kuyruk yağı yoktu sadeyağ koydum afiyet olsun

2 yorum:

  1. çok güzel görünüyor eline sağlık cnaım
    doğu bölgelerinde sanırım hep böyle fırınlara gönderiliyor bingölde arkadaşım var onlarda hep öyle yaparlarda :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. muko sevgili arkadaşım çok teşekkürler evet canım doğuda fırınlara gönderiyoruz sevgilerimle

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner