Blog Sayfaları

25 Eylül 2014 Perşembe

Bülbül yuvası






Ve uzun zamandır bir türlü zaman bulup yayınlamadığım bu güzel tarifimi bekletmeden hemen yzayım sevgili okuyucu
malzemelerimiz
1 paket hazır baklavalık yufka
400 gr tereyağı veya sadeyağ
üzeri için
2 su bardağı yeşil fırtık
şerbeti için
4 su bardağı toz şeker
3 buçuk su bardağı su
çeyrek adet limonun suyu
yapılışı
her bir yufkamızı ikiye bölelim oklavamıza saralım 2 elimizle büzüştürelim oklavadan çekelim bıçakla üçe bölelim yuvarlak şekil verip tepsimize dizelim tepsimiz dolana kadar tüm yufkayı bu şekil saralım  üzerine kızgın yağımızı dökelim 200 derece de ısınmış fırınımızda yakmadan kızartalım önceden kaynatıp biraz ılınmış şerbetimizi üzerine dökelim şerbetini içine çekince ortalarına fıstıklarımızı dolduralum tatlımız hazır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner