Blog Sayfaları

26 Eylül 2014 Cuma

tavuk kıymasıyla karnıyarık

Sevgili okuyucu tavuk kıymasıyla karnıyarık hoş olur mu olmaz mı diye hep düşünürdüm teyzemin kızında yedim ve çok güzeldi sizlere de tavsiye ediyorum teyzemin kızı sevgili Remziye ye çok teşekkür ediyor ve eline sağlık diyorum
malzemelerimiz
25 adet küçük boy patlıcan
700 gr tavuk kıyması
1 çorba kaşığı tereyağı
5 adet kuru soğan
karabiber kırmızı pul biber
yeteri kadar tuz
üzerine domates ve biber dilimleri
üstüne dökmek için
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı domates salçası
patlıcanları kızartmak için
2 su bardağı sıvıyağ
yapılışı
tereyağımızı ve tavuk kıymamızı tenceremize koyup ateşe koyalım biraz kavuralım üzerine ufak doğradığımız soğanlarımızı ilave edip soğanlar yumuşayıncaya kadar kavuralım tuz karabiber ve pul biberimizi koyup karıştırıp ateşten alalım kızarttığımız patlıcanlarımızın içine dolduralım tepsimize dizelim üzerine salçalı suyumuzu ve domates biber dilimlerimizi koyalım 200 derece de ısıttığımız fırınımızda pişirelim afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner